Fennikelsalat

Tilbehør, Salater

Fennikelsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

425/105

kJ/kcal

Energi

9

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

3

g

Protein

230

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 bakke blandede salatblade eller rucolasalat (ca. 100 g)
2 fennikel (ca. 300 g)
1 agurk (ca. 275 g)
½ salatløg (ca. 50 g)
200 g jordbær

 

Marinade
1 spsk. balsamico eller hindbæreddike
1 spsk. olie
salt, peber

 

Pynt
1 spsk. ristede pinjekerner

Sådan gør du

Skær fenniklen i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Skær agurken i mindre stykker, og snit salatløg fint. Skær jordbærrene i kvarte. Bland grøntsager og jordbær forsigtigt.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend dem i salaten lige inden servering. Drys pinjekerner over salaten.

Servering

Server fennikelsalat til f.eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.