Tilbehør, Salater
Fennikelsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
425/105
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
3
g
Protein
230
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 bakke blandede salatblade eller rucolasalat (ca. 100 g)
2 fennikel (ca. 300 g)
1 agurk (ca. 275 g)
½ salatløg (ca. 50 g)
200 g jordbær
Marinade
1 spsk. balsamico eller hindbæreddike
1 spsk. olie
salt, peber
Pynt
1 spsk. ristede pinjekerner
Sådan gør du
Skær fenniklen i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Skær agurken i mindre stykker, og snit salatløg fint. Skær jordbærrene i kvarte. Bland grøntsager og jordbær forsigtigt.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend dem i salaten lige inden servering. Drys pinjekerner over salaten.
Servering
Server fennikelsalat til f.eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.