Tilbehør, Syltning
Fermenterede rødbeder
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)
75/20
kJ/kcal
Energi
3
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. stk.
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 portioner (ca. 1½ l)
2 store rødbeder (ca. 460 g)
1 æble (ca. 110 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
3 blade kål, f.eks. spids- eller hvidkål (ca. 180 g)
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. hele peberkorn
20 g salt
1-2 dl kogende vand
3 dl koldt vand
Sådan gør du
Fermenterede rødbeder er en form for kimchi, blot lavet med rødbeder i stedet for kål som hovedingrediens.
Halver rødbederne, og skær dem i små tern. Skær æblet i tynde både med skræl. Halver rødløget, og skær det i tynde både. Pil 3 blade af kålen. Snit de 2 af bladene i tynde strimler.
Kom rødbeder, æble, rødløg og kål i et skoldet patentglas (2 liter). Tilsæt fennikelfrø, peberkorn og salt.
Kom 1-2 dl kogende vand i glasset. Rør blandingen godt sammen, indtil saltet er opløst.
Tilsæt 3 dl koldt vand. Læg det sidste kålblad over blandingen, og pres det ned over grøntsagerne. Der skal være lidt luft øverst i glasset. Luk glasset.
Lad blandingen stå i 5-7 dage ved 18-20° C. Temperaturen er afgørende for, hvor længe rødbederne skal stå. Åbn glasset en gang dagligt.
Smag på rødbederne efter 4-5 dage, og vurder, om de er færdige. De skal stadig boble. Fjern det øverste kålblad.
Stil rødbederne i køleskab, når de er færdige.
Servering
Server fermenterede rødbeder som tilbehør til den varme mad eller som del af en salat.