Varme retter
Fisk i form med rygeostcreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk. med creme
600/145
kJ/kcal
Energi
4
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
11
g
Protein
55
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
8 stk.
2 stykker varmrøget laks (ca. 250 g)
½ lille revet løg (ca. 25 g)
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
1 æg
1 spsk. kartoffelmel (ca. 10 g)
½ dl skummet- eller minimælk
½ tsk. stødt peber, gerne citron
1 tsk. salt
Creme
1 bæger rygeost 10 % (ca. 200 g)
1 bundt radiser (ca. 100 g)
ca. 1 dl skummet- eller minimælk
salt, peber
forårsløg til pynt
Sådan gør du
Fjern skindet, og findel laksekødet.
Riv løget fint, og skær forårsløget i tynde skiver. Gem lidt af toppen til pynt.
Rør alle ingredienserne sammen. Vend forårsløgene i til sidst.
Fordel farsen i 8 smurte forme. Bag dem ved 175° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille, til de er faste.
Creme
Skær radiserne i skiver.
Rør rygeost og mælk sammen til en cremet konsistens, og tilsæt radiser. Smag til med salt og peber, og pynt med forårsløg.
Servering
Server f.eks. blomkålsris og grøntsager til.
Hvis du ønsker flere kulhydrater i måltidet, kan du spise fuldkornsbrød eller nye kartofler til.
Variation
Erstat rygeost med syrnet mælkeprodukt eller græsk yoghurt 2 %.
Tip
Du kan også bruge en færdig fiskefars.