Varme retter
Fisk i wok
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
725/175
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
22
g
Protein
240
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
400 g sejfilet, gerne lyssej
2 små porrer (ca. 260 g)
1 squash (ca. 285 g)
200 g grønne bønner
½ rød peberfrugt (ca. 90 g)
½ bakke minimajs (ca. 50 g)
½ bakke bønnespirer (ca. 75 g)
1 spsk. olie, gerne olivenolie
1 tsk. fintreven frisk ingefær eller ½ tsk. stødt
1-2 spsk. fiskesauce
salt, peber
Sådan gør du
Skær sejfileterne i ca. 2 cm brede strimler eller i tern. Rens porrerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær squashen i tynde stave. Skær bønnerne i mindre stykker, hvis de er store. Skær peberfrugten i tynde strimler. Skær minimajsene i ca. 2 cm tykke skiver på skrå. Skyl bønnespirerne.
Varm olien i en wok, stegegryde eller sauterpande – gerne af støbejern. Tilsæt ingefæren, og svits den i 1 min. Tilsæt porrerne, og svits dem i 2-3 min. Kom de øvrige grøntsager og fiskesauce i og svits også i 2-3 min.
Skub grøntsagerne op ad kanten på wokken. Læg fisken i bunden og steg i ca. 5 min., til fisken er mør. Bland grøntsagerne forsigtigt sammen med fisken. Smag retten til med salt og peber.
Servering
Server fisk i wok med fuldkornsnudler eller -ris til, evt. blomkålsris.
Alternativ
Anden fast lys fisk kan anvendes i stedet for sej, f.eks. kulmule, lange, pollack eller hoki.
1/3 af fisken kan erstattes af 150 g rejer eller 1 dåse muslinger. Kammuslinger eller krebsehaler kan også anvendes.
Forårsløg kan anvendes i stedet for porre.
Grønne bønner kan erstattes af broccoli eller af fintsnittet hvidkål eller savojkål.
1 stilk citrongræs kan fintsnittes og tilsættes i stedet for bønnespirer.
Tip
Fiskesauce kan være mere eller mindre kraftig i smagen. Den doseres derfor efter ens egen smag. Fiskesauce forhandles i alle større supermarkeder.