Varme retter
Fisk på bulgurbund
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1525/135
kJ/kcal
Energi
44
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
30
g
Protein
230
g
Frugt/grønt pr. person
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
200 g fuldkornsbulgur (ca. 2½ dl)
4 dl vand
½ tsk. salt
400 g sej- eller torskefilet
½ tsk. salt
2-3 porrer, friske eller frosne (ca. 400 g)
1 stor pastinak (ca. 200 g)
2-3 stilke bladselleri (ca. 100 g)
1 spsk. gul karrypasta
1 æble (ca. 110 g)
100 g helbladet spinat, gerne frossen
1 tsk. tørret timian eller 1 spsk. friske timianblade
½ tsk. stødt koriander
salt, peber, evt. citronpeber
Sådan gør du
Skyl bulguren, kog den op i vand og salt og kog i 2-3 min. Fordel den i et ovnfast fad sammen med resten af vandet.
Gå fisken efter for ben, og drys den med salt.
Skær porrerne i tynde skiver. Skær pastinakken i tynde stave. Snit bladsellerien.
Svits grøntsagerne i karrypastaen.
Skær æblet i små tern, og tilsæt det sammen med spinaten. Krydr blandingen med timian, koriander, salt og peber, og vend den i bulguren.
Skær fisken i stykker à ca. 5 cm., og krydr med salt og peber, gerne citronpeber.
Læg fisken på bunden af bulgur og grøntsager.
Tilbered retten i ovnen ved 200° C i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille. Dæk fadet med stanniol efter ca. 15 min.
Servering
Server fisk på bulgurbund med salat eller råkost og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan anvende lakse- eller ørredfileter i stedet for sej eller torsk.
Tip
Smør 1 tsk. karrypasta på fiskestykkerne, inden du tilbereder retten.
Som alternativ til karrypasta kan du svitse grøntsagerne i 1 spsk. flydende fedtstof og 1-2 tsk. karry efter smag.