Varme retter
Fisk på grøn bund
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
550/130
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
3
g
Protein
180
g
Frugt/grønt pr. person
30
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
4 fileter af lys fisk (torsk, kulmule, kuller, sej) (ca. 500 g)
1 usprøjtet lime
2-3 spsk. hakkede krydderurter, friske eller frosne, f.eks. persille, purløg, dild
1 spsk. rasp
4 skiver lufttørret skinke (ca. 60 g)
salt, peber
Bund
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
5 gulerødder (ca. 325 g)
1 squash (ca. 285 g)
2 spsk. hakkede krydderurter, friske eller frosne
salt, peber
Sådan gør du
Gå fisken efter for ben, og drys den med groft salt.
Finriv en ½ tsk. skal af limen. Halver limen og pres saften ud. Bland limeskal og -saft sammen med rasp, krydderurter og peber. Dup fisken let med et stykke køkkenrulle. Fordel krydderurteblandingen på halvdelen af fileten, og fold den sammen.
Skær fedtkanten af skinken, og rul 1 skive om hvert stykke fisk.
Bunden
Snit forårsløgene i stykker à ca. 1 cm. Riv gulerødderne groft. Skær squashen i tynde stave. Læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad. Rør krydderurter, salt og peber i.
Læg fiskepakkerne ovenpå, og tilbered retten ved 200° C i ca. 35 min. på næstnederste ovnrille.
Servering
Server fisken på grøn bund med ovnstegte kartofler, f.eks. små saltbagte kartofler, eller salat til.