Varme retter
Fiskedeller med ramsløgspesto
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1100/260
kJ/kcal
Energi
4
g
Kulhydrat
19
g
Fedt
18
g
Protein
13
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
ca. 250 g torsk
1 lille løg (ca. 50 g)
1 æg
1 spsk. majsstivelse
1-2 spsk. mini- eller skummetmælk
½ pakke chorizopølse (40 g)
½ tsk. salt
peber
1 spsk. flydende fedtstof
Pesto
2/3 dl pinjekerner (ca. 40 g)
1 bundt ramsløg (ca. 10 stilke)
2 spsk. olivenolie
salt, peber
Sådan gør du
Skær fisken og løget i mindre stykker. Blend det sammen med æg, majsstivelse, mælk, salt og peber i en foodprocessor til en ensartet fars. Skær chorizoskiverne i meget små tern, og rør dem i farsen.
Form farsen til 8 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet på panden. Tag frikadellerne af panden, når de er gennemstegte.
Pesto
Rist pinjekernerne, til de får lidt farve.
Fjern jord og rødder, og skær ramsløgsbladene i mindre stykker. Blend dem sammen med olie og pinjekerner, og smag til med salt og peber.
Servering
Server f.eks. små kartofler eller grøntsager vendt i pestoen og salat til.
Variation
Brug f.eks. halvt torsk og halvt laks til farsen.
Purløg kan erstatte ramsløg i pestoen.
Tip
Du kan bruge en færdiglavet fiskefars.