Varme retter
Frittata
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
875/210
kJ/kcal
Energi
7
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
16
g
Protein
95
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 bundt forårsløg (ca. 150 g)
1 squash (ca. 285 g)
¼ spidskål (ca. 200 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ tsk. stødt paprika
1 tsk. tørret oregano eller 1 spsk. frisk
6 æg
½ dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
peber
50 g revet ost med højst 17% fedt
Sådan gør du
Skær forårsløgene i ca. 1/2 cm skiver. Gem evt. lidt grøn top til pynt. Skær squashen i tynde skiver eller stave. Snit spidskålen fint.
Svits grøntsagerne i fedtstoffet i ca. 3 min. Krydr med paprika og oregano. Pisk mælk, æg, salt og peber godt sammen. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og drys med ost.
Bag retten færdig i ovnen ved 200° C i 25-30 min. på næstnederste ovnrille, til æggemassen er stivnet.
Servering
Server frittataen med en salat, f.eks. gulerodsråkost, og evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge andre grøntsager, f.eks. broccoli, bønner, ærter, gulerod, peberfrugt m.m.
Svits kolde kogte kartofler sammen med grøntsagerne, inden du kommer æggemassen over.
Tip
Brug gerne en pande, der kan gå i ovnen.
Hvis du bager frittataen færdig i et ovnfast fad, skal du smøre fadet, inden du hælder grøntsager og æggemasse i.
Du kan også stege frittataen færdig på panden. Vend den evt. ud på et grydelåg og tilbage på panden, så den bliver gennemstegt på begge sider.