Kolde retter
Frokostsalat med kikærter
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1750/415
kJ/kcal
Energi
23
g
Kulhydrat
26
g
Fedt
18
g
Protein
355
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 lille broccoli (ca. 195 g)
½ squash (ca. 140 g)
2 små røde/gule peberfrugter (ca. 230 g)
1 spsk. olie
¼ dåse kikærter (ca. 60 g)
1 lille avocado (ca. 100 g)
1 spsk. limesaft
2 hårdkogte æg
ca. 50 g salat, f.eks. romainesalat
Dressing
2 tsk. hoisinsauce
½ lime
2 tsk. olie
salt
peber, evt. citronpeber
Sådan gør du
Del broccolien i ensartede små buketter, og skær stokken i mindre stykker. Kog broccolien i letsaltet vand i ca. 2 min., den skal stadig have bid. Skær squashen i 2 stykker, og del hvert stykke på langs i 6-8 både. Skær peberfrugterne i 2 cm brede strimler, og vend dem i olien. Fordel grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, drys med lidt citronpeber og lidt salt. Bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 20 min.
Dressing
Pres saften af limen, og rør det sammen med resten af ingredienserne. Smag dressingen til.
Vend kikærterne med halvdelen af dressingen, og rist dem i 5-10 min. i ovnen samtidig med grøntsagerne.
Skær avocadoen i mindre stykker, og vend dem i limesaft, så de ikke bliver brune. Skær æggene i både.
Servering
Del salaten i mindre stykker, og vend dem i dressingen. Fordel salaten på et fad. Fordel grøntsager, kikærter og æg på salaten.
Server frokostsalat med kikærter som en frokostret evt. med fuldkornsbrød til.
Tip
Du kan bruge 30 g tørrede kikærter i stedet for kikærter på dåse. Udblød og kog kikærterne efter anvisningen på emballagen.
Hoisinsauce er en asiatisk kryddersauce. Du kan købe den i større supermarkeder.