Dessert
Frugtdessert
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
575/135
kJ/kcal
Energi
14
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
7
g
Protein
125
g
Frugt/grønt pr. stk.
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 portioner
400 g jordbær (ca. 6½ dl)
100 g blåbær (ca. 1½ dl)
25 g mandelsplitter
Marinade
½ citron
3 spsk. koncentreret rabarber- eller hyldeblomstsaft, uden tilsat sukker
evt. sødemiddel, flydende
Creme
2 dl græsk yoghurt 2 %
1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Skær jordbærrene i skiver.
Pres saften af en ½ citron, og rør den sammen med rabarber- eller hyldeblomstsaft. Tilsæt evt. nogle dråber flydende sødemiddel.
Hæld marinaden over bærrene, og lad det trække i mindst ½ time og gerne
længere.
Vend mandelsplitterne i lige inden servering.
Bland græsk yoghurt og vaniljesukker.
Servering
Server bærrene med creme til. Pynt evt. med lidt mynte eller citronmelisse.