Desserter og kager
Fyldte æbleskiver
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
200/45
kJ/kcal
Energi
6
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
24
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
35 stk.
125 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk. natron
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
5 dl kærnemælk
3 spsk. flydende margarine
Fyld
1 æble (ca. 100 g)
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser. Del æggene, og tilsæt blommerne sammen med kærnemælk og margarine. Pisk dejen, til den er fri for klumper. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Skræl evt. æblet, fjern kernehuset, og skær kødet i tynde skiver, der halveres.
Anvend en æbleskivepande med slip-let-belægning til bagning. Fordel dejen i hullerne (ca. ½ cm fra kanten), og læg et stykke æble i. Du behøver ikke at tilsætte ekstra fedtstof.
Dejen skal stadig være flydende i midten, så æbleskiverne bliver lukket, når du vender dem.
Servering
Server fyldte æbleskiver lune evt. med syltetøj.
Alternativ
Vaniljesukker kan erstattes af samme mængde fintrevet citronskal eller ½ tsk. stødt kardemomme.