Gissau

Varme retter

Gissau

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1800/430

kJ/kcal

Energi

44

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

27

g

Protein

315

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt

1 spsk. flydende fedtstof

2 løg (ca. 200 g)

3 gulerødder (ca. 250 g)

1 lille hvidkål (ca. 800 g)

1½ dl fuldkornsris (ca. 125 g)

1-2 tsk. karry efter smag

1-2 tsk. paprika efter smag

3 dl vand

1 stor dåse tomatpuré (ca. 140 g)

salt, peber

Sådan gør du

Brun kødet i fedtstoffet, i en stor gryde. Snit løget, og svits dem med i et par min.

Skær gulerødderne i skiver, og hvidkålen i strimler. Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier. Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min. Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør.

Tilsæt tomatpuré, og smag til med salt og peber.

Servering

Server gissau som hovedret, som det er, eller evt. med rugbrød og sennep til.

Alternativ

Udskift fuldkornsris med 250 g blomkålsris for en ret med færre kulhydrater. Reducer vandet til 1½ dl.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.