Varme retter
Gissau
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1800/430
kJ/kcal
Energi
44
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
27
g
Protein
315
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
2 løg (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 250 g)
1 lille hvidkål (ca. 800 g)
1½ dl fuldkornsris (ca. 125 g)
1-2 tsk. karry efter smag
1-2 tsk. paprika efter smag
3 dl vand
1 stor dåse tomatpuré (ca. 140 g)
salt, peber
Sådan gør du
Brun kødet i fedtstoffet, i en stor gryde. Snit løget, og svits dem med i et par min.
Skær gulerødderne i skiver, og hvidkålen i strimler. Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier. Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min. Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør.
Tilsæt tomatpuré, og smag til med salt og peber.
Servering
Server gissau som hovedret, som det er, eller evt. med rugbrød og sennep til.
Alternativ
Udskift fuldkornsris med 250 g blomkålsris for en ret med færre kulhydrater. Reducer vandet til 1½ dl.