Drikke
Gløgg
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. glas
625/150
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
1
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 glas
2½ dl vand
1-2 kanelstænger
8 hele nelliker
1 tsk. hele kardemommefrø – kan udelades
evt. strimler af appelsinskal fra en usprøjtet appelsin
1 flaske rødvin (75 cl)
2½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel
20 g mandelsplitter (ca. ½ dl)
50 g rosiner (ca. 1 dl)
Sådan gør du
Krydderiekstrakt
Bland vand, krydderier og evt. appelsinskal, og lad det småkoge uden låg i 10-15 min.
Tag krydderier og appelsinskal op, eller si koncentratet.
Gløgg
Tilsæt de øvrige ingredienser. Varm gløggen godt igennem, uden at den kommer op at koge. Smag gløggen til med sødemiddel.
Tip
Kom krydderierne i en tepose, så behøver du ikke at si koncentratet.
Du kan lave koncentratet et par dage i forvejen, og opbevare det i køleskab.