Brød, Madpakker og pålæg
Glutenfri æblekanelboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
600/145
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
4
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
32
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
12 stk.
100 g quinoa (ca. 1½ dl)
2 dl vand
25 g gær
2 spsk. Fiber Husk (ca. 10 g)
2 dl skummet- eller minimælk
1 stort æble (ca. 150 g)
1 spsk. fedtstof
2 tsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
1 æg
250 g glutenfri Finax Melmix
Pynt
1 æg
1 spsk. kanelsukker
Sådan gør du
Kog quinoaen i vandet i ca. 10 min., afkøl det herefter. Kom gær, Fiber Husk og mælk i en røremaskine, og pisk det sammen.
Riv æblet groft. Tilsæt, mens maskinen kører, resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står, og pisk dejen grundigt i mindst 10 min.
Lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 1 time.
Rør den derefter i ca. 1 min.
Dejen er klistret, så det er nemmest at forme bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys kanelsukker over.
Bag bollerne i ca. 20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.
Afkøl dem på en bagerist.
Servering
Glutenfri æblekanelboller serveres som et mellemmåltid.
Opbevaring
Bollerne kan fryses.
Fakta
Quinoa er et frø, som stammer fra Sydamerika. Det forhandles i større supermarkeder og helsekostbutikker. Quinoa har et højt indhold af kostfibre.