Glutenfri æblekanelboller

Brød, Madpakker og pålæg

Glutenfri æblekanelboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

600/145

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

32

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

100 g quinoa (ca. 1½ dl)
2 dl vand
25 g gær
2 spsk. Fiber Husk (ca. 10 g)
2 dl skummet- eller minimælk
1 stort æble (ca. 150 g)
1 spsk. fedtstof
2 tsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
1 æg
250 g glutenfri Finax Melmix


Pynt
1 æg
1 spsk. kanelsukker

Sådan gør du

Kog quinoaen i vandet i ca. 10 min., afkøl det herefter. Kom gær, Fiber Husk og mælk i en røremaskine, og pisk det sammen.

Riv æblet groft. Tilsæt, mens maskinen kører, resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står, og pisk dejen grundigt i mindst 10 min.

Lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 1 time.

Rør den derefter i ca. 1 min.

Dejen er klistret, så det er nemmest at forme bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys kanelsukker over.

Bag bollerne i ca. 20 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Glutenfri æblekanelboller serveres som et mellemmåltid.

Opbevaring

Bollerne kan fryses.

Fakta

Quinoa er et frø, som stammer fra Sydamerika. Det forhandles i større supermarkeder og helsekostbutikker. Quinoa har et højt indhold af kostfibre.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.