Brød
Glutenfri groft brød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. skive (ca. 45 g)
500/120
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
4
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
42
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
22 skiver
35 g gær
10 g Fiber Husk
2 dl vand
3 dl A38 1,5 %
2 tsk. honning
1½ tsk. salt
½ dl solsikkekerner (ca. 25 g)
½ dl græskarkerner (ca. 25 g)
50 g kikærtemel
50 g quinoaflager
100 g quinoamel
½ dl hørfrø (ca. 30 g)
2 spsk. sesamfrø (ca. 20 g)
300 g glutenfri Finax Melmix
evt. 1 tsk. madkulør
Pensling
A38, vand eller 1 æg
Sådan gør du
Fyld gær, Fiber Husk, vand og A38 i røremaskinen, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står, mens maskinen kører.
Hvis man ønsker et brød, der minder om rugbrød, kan man tilsætte kulør. Smør en brødform (ca. 1½ l) godt, og hæld dejen i formen og glat den ud.
Lad dejen hæve ca. ½ time tildækket.
Pensl brødet med A38, vand eller sammenpisket æg.
Stil det i en kold ovn og bag det ved 190° C i ca. 1 time på næstnederste ovnrille.
De sidste 10 min. kan brødet bages uden form.
Afkøl brødet på en rist.
Servering
Glutenfrit groft brød minder om rugbrød og kan serveres til alle måltider.
Alternativ
Kerner og frø kan blendes. Herved fås et brød uden ”korn”.
Groft brød kan fryses. Brødet kan skæres i skiver eller mindre stykker, der fryses ned.