Desserter og kager
Glutenfri gulerodskage
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
675/160
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
3
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
29
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
50 g brun farin
100 g flydende margarine
3 æg
50 g hasselnødder
4 gulerødder (ca. 260 g)
1 appelsin, usprøjtet
225 g glutenfri Finax Melmix
bage- og sødemiddel svarende til 125 g sukker, f.eks. Perfect Fit
1 tsk. stødt kanel
3 tsk. bagepulver
75 g rosiner, kan udelades
Glasur
200 g flødeost med højst 17 % fedt
sødemiddel svarende til 50 g sukker
2 tsk. fintreven skal af 1 usprøjtet citron
2 tsk. citronsaft
Sådan gør du
Pisk farin og margarine, til det er lyst og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
Hak nødderne groft. Riv gulerødderne groft. Riv skallen af appelsinen fint, og pres saften. Bland melmix, bage-sødemiddel, bagepulver og kanel, og sigt det i dejen. Vend appelsinskal, saft, gulerødder, nødder og rosiner forsigtigt i.
Hæld dejen i en smurt springform (22 cm i diameter), og bag på nederste rille i ovnen ved 180° C i ca. 45 min.
Glasur
Rør flødeost, citronskal og -saft og sødemiddel sammen, og fordel det på kagen, når den er kold. Pynt med reven citronskal og hakkede nødder.
Servering
Glutenfri gulerodskage serveres som et mellemmåltid.