Glutenfri middelhavsboller

Brød, Madpakker og pålæg

Glutenfri middelhavsboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

500/115

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

2

g

Protein

25

g

Frugt/grønt pr. stk.

36

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

1 dl vand
50 g gær
1 lille løg (ca. 50 g)
10 soltørrede tomater (ca. 40 g)
100 g udblødte, kogte kikærter uden lage
1 dåse flåede, hakkede tomater (400 g)
2 spsk. olivenolie
2 tsk. provencekrydderi
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g grov glutenfri melmix

Sådan gør du

Det er bedst at røre dejen med en røremaskine eller en kraftig håndmikser. Lun først vandet, og rør gæren ud i det.

Hak løget fint. Hak de soltørrede tomater groft. Blend de afdryppede kikærter ud i de hakkede tomater. Rør alle ingredienserne godt sammen.

Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min., og rør herefter igen i ca. 1 min. Dejen er meget klistret, så sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis dejen har svært ved at slippe. Bollerne kan også formes med en spiseske, som når man former frikadeller.

Lav 20 boller. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Servér glutenfri middelhavsboller som madbrød til f.eks. suppe eller salat.

Bollerne er også lækre i madpakken.

Opbevaring

Bollerne kan fryses.

Tip

Kikærter fra dåse eller karton er hurtige at bruge til bollerne. Mængden svarer til knap ½ karton.

Hvis du udbløder og koger tørrede kikærter, skal du bruge 50 g, da de suger væske under tilberedningen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.