Brød, Madpakker og pålæg
Glutenfri middelhavsboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
500/115
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
2
g
Protein
25
g
Frugt/grønt pr. stk.
36
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
1 dl vand
50 g gær
1 lille løg (ca. 50 g)
10 soltørrede tomater (ca. 40 g)
100 g udblødte, kogte kikærter uden lage
1 dåse flåede, hakkede tomater (400 g)
2 spsk. olivenolie
2 tsk. provencekrydderi
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g grov glutenfri melmix
Sådan gør du
Det er bedst at røre dejen med en røremaskine eller en kraftig håndmikser. Lun først vandet, og rør gæren ud i det.
Hak løget fint. Hak de soltørrede tomater groft. Blend de afdryppede kikærter ud i de hakkede tomater. Rør alle ingredienserne godt sammen.
Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min., og rør herefter igen i ca. 1 min. Dejen er meget klistret, så sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis dejen har svært ved at slippe. Bollerne kan også formes med en spiseske, som når man former frikadeller.
Lav 20 boller. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl dem på en bagerist.
Servering
Servér glutenfri middelhavsboller som madbrød til f.eks. suppe eller salat.
Bollerne er også lækre i madpakken.
Opbevaring
Bollerne kan fryses.
Tip
Kikærter fra dåse eller karton er hurtige at bruge til bollerne. Mængden svarer til knap ½ karton.
Hvis du udbløder og koger tørrede kikærter, skal du bruge 50 g, da de suger væske under tilberedningen.