Brød
Glutenfri og langtidshævede havreboller
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
450/105
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
3
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
36
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
15 stk.
10 g gær
4 dl koldt vand
100 g havregryn, glutenfri (ca. 3 dl)
150 g havremel, glutenfrit
125 g rismel
½ dl hørfrø (ca. 30 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
Pensling
mælk, syrnet mælkeprodukt eller æg
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Den skal være klistret. Dæk skålen, og sæt dejen til hævning i køleskab i mindst 6 timer, gerne natten over.
Sæt dejen med 2 spiseskeer som 16 boller på en bageplade med bagepapir. Skyl evt. skeerne i koldt vand, så kan du lettere forme bollerne. Pensl evt. bollerne med mælk, syrnet mælkeprodukt eller sammenpisket æg.
Stil ovnen på 200° C varmluft, og sæt straks bollerne i ovnen. Bag dem i ca. 25 min. på midterste ovnrille, til de er bagte. Afkøl bollerne på en rist.
Servering
Server havreboller med ost eller pålæg eller som tilbehør til salat eller anden mad.
Opbevaring
Du kan fryse bollerne.
Variation
Erstat 2 dl vand med 2 dl syrnet mælkeprodukt med vaniljesmag og uden tilsat sukker. Tilsæt hakkede nødder eller mandler i stedet for hørfrø. Bollerne bliver lidt søde, og kan spises som de er.
Boller med gluten
Du kan bage bollerne med fuldkornsmel, f.eks. fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel, i stedet for havremel og almindeligt hvedemel i stedet for rismel.
Tip
Du kan bage bollerne i muffinforme.