Madpakker
Glutenfri pølsebrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
925/220
kJ/kcal
Energi
19
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
9
g
Protein
3
g
Frugt/grønt pr. person
22
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
1 pakke gær (50 g)
10 g Fiber Husk
2 dl vand
2½ dl A38 med 1,5 % fedt
2 tsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g kikærtemel
50 g quinoamel
2 tsk. eddike
400 g glutenfri melblanding
1 lille gulerod (ca. 50 g)
Fyld
8 glutenfri pølser, gerne fedtfattige
Pensling
1 æg
Sådan gør du
Fyld gær, Fiber Husk og vand i røremaskinen, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen guleroden i den rækkefølge, som de står, mens maskinen kører. Skræl guleroden, riv den fint, og tilsæt den.
Sluk maskinen, og lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 15 min. Rør derefter i ca. 1 min. Del dejen i 16 stykker, og rul den ud til en firkant. Del glutenfri pølser i 2, og pak hver ind som en pakke. Pølsen skal være helt dækket til.
Sæt brødene på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl de indbagte pølser på en bagerist.
Servering
Server glutenfri indbagte pølser f.eks. til frokost eller som et mellemmåltid. De er også lækre i madpakken.
Opbevaring
Indbagte pølser kan med fordel fryses til senere brug.