Glutenfri pølsebrød

Madpakker

Glutenfri pølsebrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

925/220

kJ/kcal

Energi

19

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

9

g

Protein

3

g

Frugt/grønt pr. person

22

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

1 pakke gær (50 g)

10 g Fiber Husk

2 dl vand

2½ dl A38 med 1,5 % fedt

2 tsk. rapsolie

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

50 g kikærtemel

50 g quinoamel

2 tsk. eddike

400 g glutenfri melblanding

1 lille gulerod (ca. 50 g)

 

Fyld

8 glutenfri pølser, gerne fedtfattige

 

Pensling

1 æg

Sådan gør du

Fyld gær, Fiber Husk og vand i røremaskinen, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen guleroden i den rækkefølge, som de står, mens maskinen kører. Skræl guleroden, riv den fint, og tilsæt den. 

Sluk maskinen, og lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 15 min. Rør derefter i ca. 1 min. Del dejen i 16 stykker, og rul den ud til en firkant. Del glutenfri pølser i 2, og pak hver ind som en pakke. Pølsen skal være helt dækket til.

Sæt brødene på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 15-20 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Afkøl de indbagte pølser på en bagerist.

Servering

Server glutenfri indbagte pølser f.eks. til frokost eller som et mellemmåltid. De er også lækre i madpakken.

Opbevaring

Indbagte pølser kan med fordel fryses til senere brug.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.