Madpakker
Glutenfri skinkemuffins
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
925/225
kJ/kcal
Energi
38
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
8
g
Protein
20
g
Frugt/grønt pr. stk.
37
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
10 stk.
2 dl mini- eller skummetmælk
25 g gær
2-3 gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk. fedtstof
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 tsk. tørret oregano
100 g hirseflager
200 g fuldkornsrismel
150 g majsstivelse
200 g skinketern
10 muffinforme
Sådan gør du
Lun mælken, og rør gæren ud i den. Riv gulerødderne fint. Rør alle ingredienserne undtagen skinke godt sammen i en røremaskine eller med håndmikser. Vend skinketern i til sidst.
Fordel dejen i 10 store muffinforme. Lad muffins hæve i ca. 30 min.
Bag muffins ved 200° C i ca. 30 min. på midterste ovnrille.
Servering
Servér glutenfri skinkemuffins til frokost, f.eks. i madpakken eller til et mellemmåltid med grøntsager til.
Opbevaring
Skinkemuffins kan fryses.
Variation
Anvend kyllingekød eller salattern med højst 17 % fedt i stedet for skinketern.
Tip
Brug silikoneforme eller 2 muffinforme inden i hinanden. Ellers flyder dejen let ud under hævningen.