
Varme retter
Græskarsuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1425/340
kJ/kcal
Energi
41
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
15
g
Protein
275
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 løg (ca. 200 g)
2 fed hvidløg
1 stor hokkaido (ca. 900 g)
2 gulerødder (ca. 130 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 spsk. rød karrypasta
1 liter grøntsagsbouillon
1 lille dåse kokosmælk light (165 ml)
150 g flækkede gule ærter
2 laurbærblade
½-1 spsk. vineddike
salt, peber
Pynt
kokosmel
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Del hokkaidoen, og fjern kernerne. Behold skrællen på. Skær kødet i tern. Skær gulerødderne i skiver.
Varm fedtstoffet op i en stor gryde, tilsæt karrypasta, og svits derefter løg, hvidløg, gulerødder og hokkaido i et par min.
Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk, gule flækærter og laurbærblade, og lad suppen småkoge i ca. 30-40 min. med låg.
Tag laurbærbladene op.
Blend suppen fint. Smag til med vineddike, salt og peber.
Rist kokosmelet.
Servering
Server græskarsuppe med ristet kokosmel og evt. fuldkornsbrød til.