Gratinerede bøftomater

Tilbehør, Salater

Gratinerede bøftomater

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. ½ tomat

350/85

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

5

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

8 stk.

4 bøftomater (ca. 500 g)
1 lille løg (ca. 55 g)
1 grøntsagsrest, f.eks. fennikel eller blomkål (ca. 50 g)
1 fed hvidløg
2 spsk. frisk basilikum
1 spsk. olie
salt, peber
1 pakke frisk mozzarella (125 g)
2 spsk. rasp eller mandelmel
½ tsk. salt

Sådan gør du

Halver tomaterne. Skrab indmaden ud, og hak det fint. Halver løget, og snit det i små tern. Skær grøntsagsresten i små tern. Hak hvidløg og basilikum, og bland det sammen med grøntsagerne. Smag blandingen til med salt og peber. Lad grøntsagerne stå i ca. 5 min, og hæld dernæst overskydende væske fra.

Skær mozzarellaen i mindre stykker, og bland dem med grøntsagerne sammen med olie.

Kom fyldet i tomaterne. Drys rasp eller mandelmel og salt over tomaterne. Gratiner dem i ca. 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Servering

Server f.eks. til fisk, fjerkræ eller en grøntsagsret.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.