Tilbehør, Salater
Gratinerede bøftomater
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. ½ tomat
350/85
kJ/kcal
Energi
5
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
5
g
Protein
150
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
8 stk.
4 bøftomater (ca. 500 g)
1 lille løg (ca. 55 g)
1 grøntsagsrest, f.eks. fennikel eller blomkål (ca. 50 g)
1 fed hvidløg
2 spsk. frisk basilikum
1 spsk. olie
salt, peber
1 pakke frisk mozzarella (125 g)
2 spsk. rasp eller mandelmel
½ tsk. salt
Sådan gør du
Halver tomaterne. Skrab indmaden ud, og hak det fint. Halver løget, og snit det i små tern. Skær grøntsagsresten i små tern. Hak hvidløg og basilikum, og bland det sammen med grøntsagerne. Smag blandingen til med salt og peber. Lad grøntsagerne stå i ca. 5 min, og hæld dernæst overskydende væske fra.
Skær mozzarellaen i mindre stykker, og bland dem med grøntsagerne sammen med olie.
Kom fyldet i tomaterne. Drys rasp eller mandelmel og salt over tomaterne. Gratiner dem i ca. 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille.
Servering
Server f.eks. til fisk, fjerkræ eller en grøntsagsret.