Snacks
Grødchips
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
45/10
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
0
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
30 stk.
2½ dl havregryn, finvalsede (ca. 85 g)
5 dl vand
½ tsk. groft salt
krydderier, f.eks. paprika, chili, peber, tørret oregano
Sådan gør du
Bland havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde, og kog havregrøden i 3-4 min. under omrøring. Lad den afkøle lidt.
Smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier efter egen smag.
Bag grødpladen ved 175˚ C varmluft i ca. 60 min. på midterste ovnrille. Træk bagepapiret af, og lad grødpladen afkøle på en bagerist.
Bræk den derefter i ca. 30 stykker.
Servering
Server grødchips med f.eks. salsa eller hjemmelavet dip af fromage frais og friske krydderurter.
Opbevaring
Grødchips opbevares i lufttæt beholder.
Tip
Lav dobbelt portion havregrød, og bag begge plader sammen i ovnen ved varmluft.