Grødchips

Snacks

Grødchips

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

45/10

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

0

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

30 stk.

2½ dl havregryn, finvalsede (ca. 85 g)

5 dl vand

½ tsk. groft salt

krydderier, f.eks. paprika, chili, peber, tørret oregano

Sådan gør du

Bland havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde, og kog havregrøden i 3-4 min. under omrøring. Lad den afkøle lidt.

Smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og drys med krydderier efter egen smag.

Bag grødpladen ved 175˚ C varmluft i ca. 60 min. på midterste ovnrille. Træk bagepapiret af, og lad grødpladen afkøle på en bagerist.

Bræk den derefter i ca. 30 stykker.

Servering

Server grødchips med f.eks. salsa eller hjemmelavet dip af fromage frais og friske krydderurter.

Opbevaring

Grødchips opbevares i lufttæt beholder.

Tip

Lav dobbelt portion havregrød, og bag begge plader sammen i ovnen ved varmluft.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.