Snacks
Groft knækbrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
250/60
kJ/kcal
Energi
5
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
35
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
40 stk.
2 dl havregryn (ca. 70 g)
1½ dl rugmel (ca. 75 g)
2 dl hvedemel (ca. 120 g)
1 dl sesamfrø (ca. 55 g)
1 dl hørfrø (ca. 60 g)
1 dl solsikke- eller græskarkerner (ca. 50 g)
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. salt
2 dl vand
½ dl olie
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie, og rør dejen sammen. Del dejen i 2 lige store dele, og rul dem ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 30 x 32 cm. Tag det øverste lag papir af, og skær knækbrødet i 20 stykker med en skarp kniv eller en pizzaskærer.
Bag knækbrødet ved 200° C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl knækbrødet på en bagerist.
Servering
Server groft knækbrød som et mellemmåltid en gang imellem.
Opbevaring
Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.
Fakta
Groft knækbrød indeholder lidt mere fedt og færre kostfibre end anbefalet til det daglige brød. Indholdet af kostfibre kan øges ved at anvende hvid fuldkornshvedemel i stedet for almindelig hvedemel.
Alternativ
Dejen kan skæres ud til tynde stænger, der serveres som snacks, evt. med dip til. Der bliver ca. 80 stk. af hele portionen.