Aftensmad
Grøn aspargessuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
1100/265
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
16
g
Protein
215
g
Frugt/grønt pr. stk.
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 løg (ca. 100 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 250 g)
1 spsk. flydende fedtstof
4 dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
75 g frisk spinat
1 tsk. salt
hvid peber
1½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
Topping
150 g hytteost (ca. 1½ dl)
2 spsk. skummet- eller minimælk
1 spsk. citronsaft
1 spsk. frisk timian
½ tsk. salt
hvid peber
Sådan gør du
Hak løget groft. Knæk enderne af aspargeserne, skær hoveder fra, og læg dem til side. Skær resten groft. Svits løg i en gryde i fedtstoffet, til de er klare. De må ikke tage farve. Tilsæt asparges, bouillon og hvidvin. Lad det simre under låg i ca. 20 min. Tilsæt frisk spinat, og blend suppen, til den er ensartet. Tilsæt salt, peber, og madlavningsfløde, og smag til.
Blend hytteost, mælk, citronsaft, timian, salt og peber. Smag til. Anret suppen i to skåle, toppet med
hytteosttopping, og pynt med aspargeshoveder.
SERVERING
Server grøn aspargessuppe som en let hovedret eller frokost, evt. med fuldkornsbrød til.
TIP
Tilsæt rejer eller hvid fisk, hvis du vil have fylde.
DIÆTISTENS KOMMENTAR
KULHYDRAT
Kulhydratindholdet er lavt, så hvis du har brug for mere kulhydrat, kan du med fordel spise
fuldkornsbrød til. Løg, asparges og spinat bidrager med kostfibre, der er med til at give en langsommere
blodsukkerstigning.
FEDT
Ved at vælge et flødealternativ med Nøglehullet, får du færre af de usunde mættede fedtsyrer.
PROTEIN
Hytteost er en god kilde til protein.
ANDET
Hvidvin bidrager med energi fra alkohol.