Tilbehør, Salater
Grønne bønner med avocadocreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
500/125
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
5
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
500 g grønne bønner, friske eller frosne
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
200 g cherrytomater
8-10 små sorte oliven (ca. 30 g)
Avocadocreme
1 avocado (ca. 100 g)
½ citron
1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
salt, hvid peber
Sådan gør du
Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min. Vandet skal koge, når bønnerne kommes i. Skær evt. bønnerne i mindre stykker.
Snit forårsløgene fint. Halvér cherrytomaterne, eller skær dem i kvarte afhængig af størrelsen. Afdryp olivenene, og skær dem i skiver.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og mos kødet med en gaffel. Pres den halve citron, og rør saften i avocadomosen. Tilsæt mælkeprodukt, og smag cremen til med salt og peber.
Bland grøntsagerne med oliven. Fordel avocadocremen over salaten, eller servér den til.
Servering
Servér grønne bønner og avocadocreme som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.
Alternativ
Salaten passer også fint til kogt hamburgerryg eller skinke, f.eks. serveret med kartofler eller fuldkornsbrød til.