Tilbehør, Salater
Grøntsagssalat med krydrede croutoner
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
575/135
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
3
g
Protein
165
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
3-4 gulerødder (ca. 250 g)
1 stor fennikel (ca. 250 g)
1 rød peberfrugt (ca. 125 g)
5-6 stilke bredbladet persille
Marinade
½ lille rødløg (ca. 25 g)
½ citron
1 spsk. olie
2 spsk. vand
salt, peber
Krydrede croutoner
2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)
1-1½ tsk. stødt koriander
Sådan gør du
Skær gulerødderne i meget tynde stave. Halver fenniklen, og skær rodstokken fra. Snit resten fint. Kog gulerødder og fennikel i letsaltet vand. Vandet skal koge, når du tilsætter grøntsagerne. Tag dem op af vandet, og skyl dem med koldt vand efter 1 min.
Skær peberfrugten i strimler. Hak persillen. Hak løget fint. Pres den halve citron. Bland alle ingredienserne til marinaden, og hæld den over grøntsagerne.
Skær rugbrødet i meget små tern. Bland dem med krydderi i en plastikpose. Fordel croutonerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° C i 12- 14 min., til de er sprøde.
Servering
Server grøntsagssalat med krydrede croutoner som tilbehør til fisk, kylling eller til en grøntsagsret.
Tip
Du kan også anvende croutonerne som drys på suppe.