Desserter og kager
Gulerodskage
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
565/135
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
3
g
Protein
25
g
Frugt/grønt pr. stk.
26
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
4 store gulerødder (ca. 400 g)
4 æg
50 g farin
60 g flydende margarine
½ appelsin
150 g hvedemel (ca. 2,5 dl)
100 g grahamsmel (1,5 dl)
100 g Perfect Fit eller andet bagesødemiddel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
evt. ¼ tsk. stødt nelliker
Sådan gør du
Riv gulerødderne fint.
Del æggene, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og farin godt sammen. Tilsæt margarine. Pres den halve appelsin, og rør saften i. Bland hvedemel, grahamsmel, sødemiddel, bagepulver og krydderier, og sigt det i æggemassen. Bland de fintrevne gulerødder i.
Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen, og hæld den i en smurt bradepande (22 x 26 cm) eller en smurt springform (ca. 24 cm).
Bag kagen ved 175° C i ca. 50 min. på næstnederste ovnrille.
Servering
Server gulerodskage som dessert eller som sødt til kaffen.
Opbevaring
Gulerodskagen kan fryses.