Tilbehør, Syltning
Gulerodskimchi
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 50 g)
75/20
kJ/kcal
Energi
3
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. stk.
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
25 portioner (ca. 1½ l)
5 store gulerødder (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
1 lille porre (ca. 130 g)
¼ kinaradise (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1-2 røde chili
1 dl fiskesauce
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
vand
Sådan gør du
Skær gulerødderne i tynde stave. Brug evt. et mandolinjern. Bland dem med 1 spsk. groft salt, og lad dem trække i en skål i ca. 1 time.
Skær porren i tynde ringe. Skær kinaradisen i tynde stave. Bland hvidløg, ingefær, chili, fiskesauce, sukker og salt i en minihakker.
Skyl gulerødderne i rigeligt koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Bland gulerødder, porre og kinaradise sammen.
Massér krydderiblanding og grøntsager sammen i et par min., gerne med hænderne (brug evt. handsker).
Kom blandingen i et rent, skoldet patentglas, og pres blandingen godt ned i glasset. Fyld op med lunkent vand til kanten af grøntsagerne, hvis væden fra grøntsagerne ikke selv er nok.
Klip et stykke bagepapir ud i en størrelse, der passer til glasset, og placer det ovenpå kimchien. Pres det ned under væsken.
Lad din kimchi stå på køkkenbordet og fermentere i 3-6 dage. Let på låget mindst en gang om dagen for at undgå overtryk.
Smag på din kimchi efter 3-4 dage, og vurder, om den er færdig. Den skal stadig boble.
Opbevar kimchien i køleskab, når den er færdig. Kimchi kan holde sig i flere måneder på køl.
Tip
Du kan købe færdigrevet gulerod i supermarkedet.
Du kan rive kinaradisen på den grove side af et rivejern.
Du kan erstatte noget af gulerødderne med kinakål eller anden kål.