Desserter og kager
Gulerodssnegle
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
475/115
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
3
g
Protein
20
g
Frugt/grønt pr. stk.
33
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
2 dl mini- eller skummetmælk
25 g gær
1 stor gulerod (ca. 100 g)
2 spsk. flydende margarine
2 tsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
100 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
Fyld
3 store gulerødder (ca. 300 g)
1 spsk. flydende margarine
1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
1 tsk. stødt kanel
sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker
25 g syltet appelsinskal
Pensling og pynt
1 æg eller mælk
mandelflager eller –splitter
Sådan gør du
Lun mælken, og rør gæren ud i den. Riv guleroden på den fine side af et rivejern. Bland resten af ingredienserne til dejen sammen. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt sammen, og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Kog gulerødderne til fyldet møre i letsaltet vand. Blend eller hak dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, med undtagelse af syltet appelsinskal. Hak appelsinskallen fint, og rør den i fyldet. Smag fyldet til med sødemiddel.
Slå dejen ned og ælt den let igennem. Rul den ud til en aflang firkant på ca. 25 x 50 cm. Smør fyldet på dejen, og rul den sammen på den lange led som en roulade. Skær rullen i 20 stykker, og sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir. Sneglene efterhæves i ca. 20 min.
Pensl hver snegl med sammenpisket æg eller mælk, og drys med mandelsplitter.
Bag i ovnen i ca. 15 min. ved 200 °C på næstøverste rille.
Servering
Server gulerodssnegle som dessert eller et sødt mellemmåltid.
Opbevaring
Gulerodssnegle kan fryses.