Varme retter
Gylden linsesuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1175/280
kJ/kcal
Energi
37
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
17
g
Protein
210
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 spsk. flydende fedtstof
2 store løg (ca. 420 g)
4 gulerødder (ca. 260 g)
3-5 stilke bladselleri (ca. 150 g)
2 dl røde linser (ca. 150 g)
1½ l bouillon
2 spsk. citronsaft
½-1 tsk. stødt koriander efter smag
salt, peber
Pynt
½ fed hvidløg
4-5 stilke persille
100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt
salt
Sådan gør du
Hak løgene og skær gulerødder og bladselleri i skiver. Svits grøntsagerne (gem halvdelen af bladsellerien) let i fedtstoffet, de skal ikke blive brune.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med bouillon. Kog suppen i ca. 25 min. Blend suppen.
Kom resten af bladsellerien i, og kog suppen op. Smag den til med citronsaft og krydderier. Pres hvidløg, og hak persillen. Bland det i skyren, og smag til med salt.
Servering
Server gylden linsesuppe med 1 spsk. skyr. Server evt. fuldkornsbrød eller grøntsager til.