Tilbehør, Varme retter
Hasselback rødbeder
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
750/180
kJ/kcal
Energi
19
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
4
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
8-10 rødbeder (ca. 800 g)
2 spsk. olie
salt, peber
1 tsk. hvidløgspulver eller granulat
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. peanuts
en smule persille
Sådan gør du
Skræl rødbederne, og skær dem evt. i to, hvis de er store. Skær hver rødbede i tynde skiver, men uden at skære igennem i bunden. Placer dem på en bageplade med bagepapir eller i et ovnfast fad.
Pensl hver rødbede med en smule af olien og drys salt, peber og krydderier på.
Bag rødbederne på midterste rille i ovnen ved 200° C i ca. 1 time. Pensl med olien 2-3 gange undervejs.
Drys hakkede peanuts og persille over inden servering.
Servering
Server hasselback rødbeder som varmt tilbehør, til eksempelvis en steg, fjerkræ eller en grøntsagsret.
Alternativ
Du kan bruge de krydderier, du har lyst til, f.eks. stødt chili, timian eller fennikelfrø.