Varme retter
Hellefisk med et strejf af jul
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1250/300
kJ/kcal
Energi
12
g
Kulhydrat
20
g
Fedt
17
g
Protein
120
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
450 g hellefisk
Marinade
2 lime
1 spsk. vand
1 tsk. flydende honning
½ tsk. stødt kanel
salt, peber
2 spsk. mandelflager (ca. 15 g)
Bund
1 rødløg (ca. 100 g)
1 persillerod (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
2 stilke bladselleri (ca. 75 g)
Sådan gør du
Halver limefrugten, pres saften ud, og bland med de øvrige ingredienser til marinaden. Del hellefisken i mindre stykker, læg dem i halvdelen af marinaden, og lad dem trække i mindst 30 min i køleskab gerne længere.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl persillerod og gulerod, og skær dem i små tern. Snit bladsellerien fint. Bland grøntsagerne, og læg dem i et ovnfast fad. Tag hellefisken op af marinaden, og læg fisken på grøntsagerne. Krydr retten med salt og peber, og drys mandelflagerne over fisken. Hæld marinaden fra fisken og resten af blandingen over grøntsagerne.
Tilbered retten i ovn på næstnederste ovnrille ved 200° C i ca. 25 min., til fisken er mør.
Variation
Du kan bruge andre slags fast fisk som f.eks. torsk.
Servering
Server retten som frokostret med salat og evt. fuldkornsbrød til.