Hvidkålsgryde

Varme retter

Hvidkålsgryde

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1175/280

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

27

g

Protein

290

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 lille hvidkål (ca. 600 g)
1 stort løg (ca. 210 g)
1 lille rød chilipeber
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. friskrevet ingefær
1 dåse bambusskud (140 g) – kan udelades
½ dl sojasovs
½ broccoli (ca. 200 g)
salt, peber

 

Pynt
bredbladet persille

Sådan gør du

Snit hvidkålen fint. Hak løget groft. Halver chilipeberen, og fjern kernerne. Skær chilien i små tern.

Svits løg og hvidløg i fedtstoffet, uden at det bruner.

Tilsæt hakket oksekød, bambusskud og ingefær, og svits det, til kødet har skiftet farve.

Tilsæt hvidkål og sojasovs, og kog det ca. 5 minutter, så hvidkålen stadig har bid.

Del broccolien i små buketter, og vend dem i kødsovsen, og kog dem i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering

Server f.eks. fuldkornsris eller -bulgur til retten. Uden tilbehør er retten til 3 personer.

Tip

Blancher kålen i et par minutter, og vend den i lige før servering. Retten får mindre kålsmag, hvis hvidkålen ikke bliver kogt med i retten.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.