Varme retter
Hvidkålsgryde
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1175/280
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
27
g
Protein
290
g
Frugt/grønt pr. person
3
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 lille hvidkål (ca. 600 g)
1 stort løg (ca. 210 g)
1 lille rød chilipeber
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. friskrevet ingefær
1 dåse bambusskud (140 g) – kan udelades
½ dl sojasovs
½ broccoli (ca. 200 g)
salt, peber
Pynt
bredbladet persille
Sådan gør du
Snit hvidkålen fint. Hak løget groft. Halver chilipeberen, og fjern kernerne. Skær chilien i små tern.
Svits løg og hvidløg i fedtstoffet, uden at det bruner.
Tilsæt hakket oksekød, bambusskud og ingefær, og svits det, til kødet har skiftet farve.
Tilsæt hvidkål og sojasovs, og kog det ca. 5 minutter, så hvidkålen stadig har bid.
Del broccolien i små buketter, og vend dem i kødsovsen, og kog dem i 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
Servering
Server f.eks. fuldkornsris eller -bulgur til retten. Uden tilbehør er retten til 3 personer.
Tip
Blancher kålen i et par minutter, og vend den i lige før servering. Retten får mindre kålsmag, hvis hvidkålen ikke bliver kogt med i retten.