Vegetar, Varme retter
Indisk dahl med yoghurtdip
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1700/450
kJ/kcal
Energi
47
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
30
g
Protein
355
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 spidskål (ca. 800 g)
1 stort løg (ca. 210 g)
1½ spsk. flydende fedtstof
1 spsk. karry
1 spsk. revet frisk ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
200 g røde linser (ca. 2½ dl)
5 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater med chili (400 g)
salt, peber
Yoghurtdip
1 skive spidskål
3 dl græsk yoghurt 2 %
1 agurk (ca. 285 g)
1 fed hvidløg
evt. stødt spidskommen
salt, peber
Sådan gør du
Skær en skive af spidskålen, og gem den til yoghurtdip. Snit resten af kålen. Halver løget, og skær det i tern.
Brænd karryen af i olien i en gryde, og tilsæt de øvrige krydderier. Lad dem stege med i ca. 1 minut.
Tilsæt kål og løg, og svits dem i krydderierne i et par min., indtil spidskålen er faldet lidt sammen.
Skyl linserne grundigt i koldt vand. Tilsæt dem, bouillon og hakkede tomater til retten. Lad den simre under låg i ca. 45 min. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis den bliver for tyk.
Smag retten til med salt, peber og evt. flere krydderier.
Yoghurtdip
Snit spidskålen helt fint.
Riv agurken groft. Læg den i en sigte, og pres saften ud.
Pres hvidløget.
Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. spidskommen.
Servering
Server salat og evt. fuldkornsbrød til.