Jordbærmarmelade
Ernæringsindhold
Pr. spsk. (ca. 20 g)
45/10
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 6 dl (ca. 30 portioner)
500 g jordbær (ca. 8 dl)
1½ dl vand
25 g sukker
1 tsk. Rød Melatin
½ dl vand
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker
Sådan gør du
Varm langsomt jordbær, vand og sukker op til kogepunktet.
Kog jordbærrene møre ved svag varme i ca. 5 min. med låg.
Rør Rød Melatin ud i vand, og tilsæt det, mens du rører.
Kog marmeladen i yderligere et par min.
Smag blandingen til med sødemiddel.
Hæld marmeladen i skoldede glas, og luk dem straks.