Snacks, Desserter og kager
Julekugler
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
75/20
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
0
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
33
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
45 stk.
50 g mørk chokolade med mindst 70 % kakaoindhold
100 g finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
50 g flødeost med højst 17 % fedt
3 spsk. æblemos
½ tsk. stødt kanel
1 spsk. kakao
flydende sødemiddel svarende til 80 g sukker
Sådan gør du
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovn. Afkøl blandingen let.
Blend havregrynene. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør massen godt sammen.
Tril 45 kugler, og vend dem i kakao.
Opbevaring
Opbevar julekugler i køleskab i 2-3 dage.
Tip
Fugt dine hænder, når du ruller kugler, for at undgå, at dejen klistrer.