
Tilbehør
Juleleverpostej
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (ca. 35 g)
150/40
kJ/kcal
Energi
2
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
5
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. stk.
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
30 portioner
2-3 ansjoser (ca. 30 g)
1 løg (ca. 100 g)
½ bakke champignon (ca. 125 g)
50 g kalkunbacon eller parmaskinke
250 g hakket svinelever
250 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
30 g havregryn (ca. 1 dl)
1 æg
2 dl skummet- eller minimælk eller væde fra champignonerne
1 dl rødvin, kan udelades
1½ tsk. salt
¼ tsk. stødt peber
½ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. tørret merian
Sådan gør du
Hak ansjoserne fint.
Snit løget fint, eller riv det på et rivejern.
Rens champignonerne, og hak dem groft. Rist dem på en tør pande, og afkøl dem. Gem evt. væde fra champignonerne.
Skær baconen i små tern. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Hæld farsen i en smurt bageform (1 l). Bag leverpostejen i et vandbad ved 180° C i ca. 1½ time.
Tildæk evt. leverpostejen med stanniol efter 1 time, hvis farven bliver for mørk.
Servering
Server juleleverpostejen lun eller kold sammen med f.eks. rugbrød og stegte champignoner på toppen.