Tilbehør, Salater
Juleråkost med appelsin og lakrids
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
600/145
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
3
g
Protein
150
g
Frugt/grønt pr. person
12
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
3 appelsiner, gerne stenfri (ca. 300 g)
3 tørrede dadler (ca. 25 g)
1-2 rødbeder (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
6 valnøddekerner
2-3 tsk. snittet lakridsrod
Sådan gør du
Skær top og bund af appelsinerne og skær derefter resten af skrællen af med en savtakket kniv. Det hele skal med. Skær de enkelte både ud, og del dem på midten til små bidstørrelser. Fjern evt. kerner.
Skær dadlerne på langs til små strimler, og vend dem i appelsinerne. Riv rødbeder og gulerødder groft, og vend det i frugten. Hak valnødderne groft, og bland dem i.
Snit lakridsroden fint, og drys det i råkosten efter smag.
Servering
Server juleråkost med appelsin og lakrids til julefrokosten sammen med f.eks. medister, frikadeller eller til ande- eller oksesteg.
Tip
Det kan være en fordel først at tilsætte rødbeden lige inden servering. Så når farven fra rødbeden ikke at smitte af på de andre ingredienser, og salaten bliver frisk og farverig at se på.