Varme retter
Kalkunbøffer med bløde løg
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
750/180
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
19
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer (som frokostret)
kalkunschnitzler (ca. 300 g)
6 skiver serrano- eller parmaskinke (ca. 80 g)
1 spsk. flydende fedtstof
salt, peber
Bund
1 appelsin
1 citron
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
peber
2-3 rødløg (ca. 300 g)
3 persillerødder eller pastinakker (ca. 300 g)
2-3 stilke frisk rosmarin eller ½ tsk. tørret efter smag
1 spsk. balsamicoeddike
Sådan gør du
Skær schnitzlerne midtover, og vikl et stykke skinke om hvert stykke. Steg bøfferne i fedtstoffet i 1-2 min. på hver side. De skal være brune, men ikke gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Pres appelsinen og citronen. Kog saften op med sukker, salt og peber. Snit rødløgene i tynde både. Skær persillerødderne i tynde stave. Bland grøntsagerne i lagen, og kog i ca. 5 min. med låg. Tilsæt rosmarin og balsamico.
Fordel blandingen i et ovnfast fad, og læg kalkunbøfferne oven på. Drys lidt friske rosmarinblade over. Sæt fadet i ovnen ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.
Servering
Server kalkunbøffer med bløde løg som en frokostret med rugbrød.
Tip
Du kan forberede retten i fadet, og tilberede den i ovnen, når gæsterne kommer.
Alternativt kan du stege kalkunbøffer og grøntsager helt færdige på panden og i gryden og servere retten direkte.
Som middagsret rækker portionen til 4 personer.