
Kolde retter
Kålsalat med korn og laks
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1750/415
kJ/kcal
Energi
42
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
26
g
Protein
165
g
Frugt/grønt pr. person
13
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
½ dl hele hvedekerner (ca. 40 g rå eller 100 g kogt)
vand, evt. bouillon
salt
2 broccolibuketter (ca. 60 g)
1 tynd skive hvidkål (ca. 50 g)
¼ lille rødløg (ca. 15 g)
¼ lille peberfrugt (ca. 30 g)
Dressing
½ dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
2 tsk. sennep efter smag
evt. ¼ tsk. honning eller sukker
salt, peber
½ stykke varmrøget laks (ca. 65 g)
evt. 1 spsk. granatæblekerner (ca. 10 g)
Sådan gør du
Kog hvedekernerne i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afdryp og køl dem.
Skær broccolibuketterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over. Afdryp og afkøl dem.
Snit hvidkålen og rødløget fint. Skær peberfrugten i mindre stykker.
Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til.
Fjern skindet fra laksen, og pluk kødet i mindre stykker.
Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge: dressing, korn, hvidkål, broccoli og løg, laks, peberfrugt og granatæblekerner.
Luk glasset godt til.
Servering
Server salaten som frokostret - evt. med fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge fuldkornsris, fuldkornsbulgur og lignende i stedet for korn.
Spidskål kan erstatte hvidkål.
Tun, røget ørred, røget sild eller makrel kan anvendes i stedet for laks.
Tip
Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogte kerner tilovers fra aftensmaden.