Karrygryde med kikærter

Varme retter

Karrygryde med kikærter

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1825/435

kJ/kcal

Energi

45

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

16

g

Protein

340

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

løg (ca. 100 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
¼ hvidkål (ca. 400 g)
1 dåse kikærter (240 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. karry
1 æble (ca. 110 g)
¼ liter grøntsagsbouillon
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. salt
peber
evt. jævning

 

Pynt
25 g peanuts, kan udelades

Sådan gør du

Skær løget i tern, og guleroden i grove stave. Snit hvidkålen fint. Skyl og afdryp kikærterne.

Varm fedtstoffet op, og “brænd” karryen af. Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i karryen i et par min. Tilsæt kikærter.

Skær æblet i tern, og tilsæt det sammen med bouillon og krydderier. Kog retten i ca. 10 min. Smag til, og jævn evt. retten.

Rist evt. peanuts, og drys dem over retten lige inden servering.

Servering

Server karrygryde med kikærter som den er, evt. med salat eller fuldkornsris eller -bulgur.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.