Varme retter
Karrygryde med kikærter
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1825/435
kJ/kcal
Energi
45
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
16
g
Protein
340
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
løg (ca. 100 g)
1 gulerod (ca. 65 g)
¼ hvidkål (ca. 400 g)
1 dåse kikærter (240 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. karry
1 æble (ca. 110 g)
¼ liter grøntsagsbouillon
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. salt
peber
evt. jævning
Pynt
25 g peanuts, kan udelades
Sådan gør du
Skær løget i tern, og guleroden i grove stave. Snit hvidkålen fint. Skyl og afdryp kikærterne.
Varm fedtstoffet op, og “brænd” karryen af. Tilsæt grøntsagerne, og svits dem i karryen i et par min. Tilsæt kikærter.
Skær æblet i tern, og tilsæt det sammen med bouillon og krydderier. Kog retten i ca. 10 min. Smag til, og jævn evt. retten.
Rist evt. peanuts, og drys dem over retten lige inden servering.
Servering
Server karrygryde med kikærter som den er, evt. med salat eller fuldkornsris eller -bulgur.