Varme retter
Kartoffelporresuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1300/230
kJ/kcal
Energi
43
g
Kulhydrat
8
g
Fedt
12
g
Protein
190
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
3 porrer (ca. 430 g)
600 g kartofler, gerne melede
2 store persillerødder (ca. 320 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1¼ l grøntsagsbouillon
2 dl skummet- eller minimælk
salt, peber
¼ tsk. revet muskatnød
4 skiver bacon, gerne backbacon (ca. 80 g)
1 bundt purløg
Sådan gør du
Skær porrerne i skiver. Skær kartofler og persillerødder i tern. Svits porrerne i fedtstoffet i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt kartofler og persillerødder, og svits videre i et par min. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i ca. 30 min. under låg.
Kom mælken i, og kog op. Blend suppen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Steg baconskiverne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir, og bræk dem i mindre stykker. Drys baconen over suppen, og pynt med klippet purløg lige inden servering.
Servering
Server kartoffelporresuppe med fuldkornsbrød, f.eks. ristet rugbrød.
Variation
Du kan erstatte persillerødder med pastinak eller selleri.
Tip
Kartoffelporresuppe kan også serveres som en forret. Portionen rækker da til 6-8 personer.