Kolde retter, Madpakker og pålæg
Kartoffelsild
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion (50 g kartoffelsild)
250/60
kJ/kcal
Energi
5
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
3
g
Protein
8
g
Frugt/grønt pr. stk.
10
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 650 g
2-3 marinerede sildefileter (ca. 175 g drænet vægt)
Dressing
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
½-1 spsk. sildelage
1 tsk. sennep efter smag
salt, hvid peber
1-2 kogte, kolde kartofler (ca. 100 g)
1 lille stykke agurk (ca. 50 g)
½ rødløg (ca. 65 g)
Pynt
1 hårdkogt æg
karse, dild eller persille
Sådan gør du
Afdryp sildefileterne, og skær dem i mindre stykker.
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen.
Skær kartofler og agurk i små tern. Hak løget, eller skær det i tynde ringe.
Bland sild og grøntsager i dressingen, og smag til.
Skær ægget i både. Pynt retten med æg og karse eller klippet dild eller persille.
Servering
Server kartoffelsild til rugbrød.