Varme retter
Kartoffeltærte
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1675/400
kJ/kcal
Energi
40
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
20
g
Protein
75
g
Frugt/grønt pr. person
14
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Dej
1 dl syrnet mælkeprodukt naturel med højst 1,5 % fedt
2 spsk. flydende fedtstof
75 g fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel (ca. 1¼ dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 spsk. nigellafrø, kan udelades
½ tsk. salt
Fyld
6-7 små kartofler (ca. 250 g)
1 bundt forårsløg (ca. 100 g)
3 gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk. flydende fedtstof
3 æg
1 lille bæger hytteost 4,5 % fedt (ca. 250 g)
1 spsk. majsstivelse
4-5 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
Sådan gør du
Bland ingredienserne til dejen, og ælt den sammen.
Smør et tærtefad på 22 cm i diameter. Rul dejen ud, og læg den i fadet, eller tryk den ud direkte i fadet.
Prik bunden med en gaffel, og forbag den ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 10 min.
Skær kartoflerne, gerne med skræl på, i mindre stykker. Snit forårsløgene. Riv gulerødderne groft, eller skær dem i små tern.
Svits kartoflerne i fedtstoffet i ca. 5 min.
Tilsæt forårsløg og gulerødder, og svits i yderligere ca. 3 min.
Kom krydderier ved, og smag til. Lad blandingen afkøle lidt, inden du fordeler den på tærtebunden.
Pisk æg, hytteost og majsstivelse sammen. Hæld det over grøntsagerne.
Bag tærten færdig ved 200° C på midterste ovnrille i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet.
Servering
Server tærten med grøntsager eller råkost til.
Variation
Brug løg, rødløg eller porre i stedet for forårsløg.
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af fennikel eller rødbede.
Tip
Du kan grille ekstra gulerødder, rødbeder m.m. skåret i stave og penslet med olie i ovnen og servere som tilbehør.