Varme retter
Kinapande
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1025/255
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
26
g
Protein
195
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 spsk. flydende fedtstof
350 g svinekød i strimler eller tern
1 stort løg, evt. rødløg (ca. 210 g)
2 store gulerødder (ca. 290 g)
½ lille spidskål (ca. 280 g)
150 g edamamebønner uden bælg
2 spsk. soyasauce
1-2 tsk. fintreven frisk ingefær efter smag
salt, peber
Sådan gør du
Steg kødet i halvdelen af fedtstoffet i 2-3 min. Tag det af, og hold det varmt.
Snit løget fint, eller skær det i helt tynde både. Skær gulerødderne i tynde skiver eller i stave. Snit spidskålen.
Svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet i 2-3 min. Tilsæt edamamebønner, soyasauce og krydderier, og lad retten småkoge i 2-3 min.
Kom kødet ved, og varm godt igennem.
Servering
Server kinapande med fuldkornsnudler eller -ris, og evt. fuldkornsbrød.
Variation
Du kan anvende kalkunkød eller kyllingebryst i stedet for skinkekød.
Varier grøntsagerne efter årstiden, f.eks. forårsløg, porre, blomkål, grønne bønner, fennikel, pastinak m.m.
Ærter kan erstatte edamamebønner.
Du kan bruge fiskesauce eller østerssauce i stedet for soyasauce.