Varme retter
Kødboller i tomatsovs
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1225/290
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
28
g
Protein
235
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 lille løg (ca. 50 g)
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 æg
25 g havregryn
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
peber
1 fed hvidløg – kan udelades
3 spsk. hakket persille
¾ l vand
½ tsk. salt
Tomatsovs
½ spidskål (ca. 300 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1 lille squash (ca. 250 g)
1 dåse flåede tomater (400 g)
1 dl vand fra kødboller
½-1 dl skummet- eller minimælk
½ tsk. sukker
salt, peber
1 håndfuld friske basilikumblade eller 1 tsk. tørret basilikum
evt. majsstivelse
Sådan gør du
Riv løget fint. Rør alle ingredienser til farsen sammen.
Kog vand og salt op. Form kødbollerne med en spiseske. Kom dem i det kogende vand og kog i 8-10 min. Bollerne stiger op til overfladen, når de er kogte. Si kogevandet, og gem 1 dl til sovsen.
Sovs
Snit spidskål fint, og skær squash i halve skiver.
Smelt fedtstof, og svits spidskål, så det lige “falder sammen”. Tilsæt squash og flåede tomater. Kom vand fra kødboller og mælk i. Smag sovsen til med sukker, salt og peber. Du kan evt. jævne sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
Kom basilikumblade eller tørret basilikum i retten lige inden servering.
Servering
Server f.eks. fuldkornspasta eller en grøntsagsspaghetti vendt i pesto og grøntsager til.