Desserter og kager
Koldskål med rugcroutoner
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
875/210
kJ/kcal
Energi
29
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
11
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Koldskål
250 g rabarber
1 dl vand
1 tsk. vaniljesukker
sødemiddel svarende til ca. 40 g sukker
½ liter kærnemælk
½ liter syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
150 g jordbær
Croutoner
2 skiver rugbrød (ca. 100 g)
½ tsk. stødt kanel
2 tsk. sukker
1 tsk. flydende fedtstof
Sådan gør du
Skær rabarberne i mindre stykker, og kog dem i vand sammen med vaniljesukker i ca. 5 min. ved svag varme. Afkøl kompotten og smag til med sødemiddel.
Pisk kærnemælk og det syrnede mælkeprodukt sammen.
Skær jordbærrene i skiver, og kom dem i koldskålen sammen med rabarberkompotten. Smag evt. koldskålen til med mere sødemiddel.
Croutoner
Skær rugbrødet i små terninger, og rist dem på en varm tør pande under omrøring.
Fordel kanel, sukker og fedtstof henover, og rist terningerne yderligere i et par min.