Dessert
Koldskålsmousse
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
575/135
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
8
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. stk.
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 portioner
4 blade husblas
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
saften fra ½-1 citron
3 dl kærnemælk
3 dl kefir eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
sødemiddel svarende til 100 g sukker, gerne flydende
1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 35 g)
150 g friske jordbær (ca. 2½ dl)
1 spsk. sukker
8 stk. kammerjunkere, gerne fuldkorn (ca. 30 g)
evt. citronmelisse til pynt
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, evt. i en lille smule sukker.
Pres saften af citronen, og kom den i en gryde sammen med vaniljekorn og kærnemælk. Varm blandingen op uden at lade det koge, og smelt husblassen i den varme væske.
Tilsæt kefir til den varme væske, og rør godt rundt.
Tilsæt sødemiddel, og smag til med citronsaft og evt. mere sødemiddel.
Pisk æggehviderne til stive toppe, og fold lidt af koldskålsmassen i.
Fold resten i, så æggehviderne fordeles jævnt.
Fordel moussen i 4 glas, og stil dem på køl i mindst 4 timer, gerne natten over, indtil de er stivnet. Rør evt. et par gange i dem i starten, så moussen ikke skiller.
Skær jordbærrene i halve, og bland dem med sukkeret.
Lad dem trække i køleskabet i min. 30 min.
Knæk kammerjunkerne over i mindre stykker.
Servering
Server koldskålsmousse med kammerjunkere og jordbær over. Pynt evt. med citronmelisse.
Tip
Hvis du gerne vil have en lidt mere fast og cremet mousse, kan du undlade æggehviderne.