Kørvelsuppe

Varme retter

Kørvelsuppe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

1150/275

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

11

g

Protein

245

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 porrer (ca. 430 g)
4 gulerødder (ca. 300 g)
2 pastinakker (ca. 200 g)
2 spsk. olivenolie
¾ l grøntsags- eller hønsebouillon
3-4 bundter kørvel (ca. 50 g)
250 ml madlavningsfløde med højst 5 % fedt
salt, peber
majsstivelse
4 æg

Sådan gør du

Flæk porren på langs, og snit den i tynde skiver. Snit gulerødder og pastinakker i små tern.

Svits grøntsagerne i en gryde med olie, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 20 min.

Hak kørvel i en minihakker, og bland det med fløden.

Tilsæt kørvel og fløde til suppen. Smag til med salt og peber.

Jævn suppen med majsstivelse rørt op i lidt vand, til den ønskede konsistens opnås.

Kog 4 æg til de er blødkogt, og pil dem.

Servering

Server kørvelsuppe som hovedret med to halve, smilende æg over.

Server evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.