Varme retter
Kørvelsuppe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. portion
1150/275
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
11
g
Protein
245
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 porrer (ca. 430 g)
4 gulerødder (ca. 300 g)
2 pastinakker (ca. 200 g)
2 spsk. olivenolie
¾ l grøntsags- eller hønsebouillon
3-4 bundter kørvel (ca. 50 g)
250 ml madlavningsfløde med højst 5 % fedt
salt, peber
majsstivelse
4 æg
Sådan gør du
Flæk porren på langs, og snit den i tynde skiver. Snit gulerødder og pastinakker i små tern.
Svits grøntsagerne i en gryde med olie, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 20 min.
Hak kørvel i en minihakker, og bland det med fløden.
Tilsæt kørvel og fløde til suppen. Smag til med salt og peber.
Jævn suppen med majsstivelse rørt op i lidt vand, til den ønskede konsistens opnås.
Kog 4 æg til de er blødkogt, og pil dem.
Servering
Server kørvelsuppe som hovedret med to halve, smilende æg over.
Server evt. fuldkornsbrød til.